Tradition och elegans i Dublin

Tradition och elegans i Dublin

Den fascinerande blandningen av gammalt och nytt, som är så typisk för Irland, blir extra påtaglig på RadissonSAS St. Helen's Hotel i Dublin. Reshabar har gjort ett besök.

Traditioner finns det gott om på St. Helen's. Den herrgårdsliknande byggnaden ligger i ett område som kallas Blackrock och uppfördes ursprungligen 1750 som privatbostad för den legendariske Thomas Cooley.

För några år sedan renoverades hotellet för i runda tal 30 miljoner pund. Resultatet har blivit en fantastiskt anläggning där de gamla vackra inredningsdetaljerna finns kvar samtidigt som allt är moderniserat i absoluta toppklass. Det gäller såväl de eleganta rummen som den behagliga utemiljön med generösa gräsmattor och prunkande blomsterarrangemang. Totalt har runt tusen hantverkare från hela Irland deltagit i det uppmärksammade renoveringsprojektet.

Utsikten från rummen är tilltalande, inte minst tidigt på morgonen då solen har fullt sjå att leta sig upp ovanför trädkronorna och morgonbrisen sliter tag i gardinerna i det öppna fönstret. Långt där nere i diset ser man hur vita gäss skyndar fram över Dublinvikens upproriska vatten.

Efter dagens utflykter är det behagligt att komma tillbaka till hotellet för eftermiddagens sedvanliga kopp te och scones. Trots närheten till stadens puls har man ändå landsbygden inpå knutarna. En perfekt utgångspunkt vare sig man besöker Dublin i affärer eller är på semester.

Text: Redaktionen

Fler reportage

Hotell i Dublin

Fotoreportage:
The Pen

The Pen

Mästerfotografen Annie Leibovitz fick i uppdrag att fånga känslan på klassiska Peninsula Hotel.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.