Ett rum med utsikt

Ett rum med utsikt

Hotel Diplomat erbjuder det perfekta läget i Stockholm. Närheten till Stureplan och Djurgården i kombination med en fantastisk utsikt gör hotellet till ett svårslaget val för huvudstadsbesökaren.

Strandvägen i Stockholm. Ingen adress i vårt land torde väl vara mer förknippad med tradition och exklusivitet. På nummer 7C ligger Diplomat. Ett förstaklasshotell inrymt i en vacker jugendfastighet från 1911. Här skapade man i samband med renoveringen för ett några år sedan en lite vågad, men lyckad mix av gammalt och nytt.

Trivsamma. Så beskrivs bäst rummen på Diplomat. Känslan är genuint skandinavisk. Dock höjs ett varningens finger för de billigaste rummen utan utsikt, som känns en smula instängda. Nej, ska man bo på Diplomat är det sjöutsikt som gäller, helst i något av de större rummen.

Undertecknad hade ett rymligt rum med en stor och skön dubbelsäng, soffgrupp, arbetsplats och ett fräscht badrum. Dessutom fanns det Cd-spelare och badrockar. De stora franska fönstren gör också att man till fullo kan njuta av utsikten.

Diplomat har två lounger av helt olika snitt. Den äldre andas tradition med skinnmöbler och oljemålningar. I anslutning finns även cocktailbaren. Där receptionen tidigare låg har en ljus och öppen lounge skapats, som gjord för återhämtning och ljusterapi under mörka höstkvällar.

Du som vill äta gott blir inte besviken på Diplomat. Restaurangen T/Bar håller god standard, och får anses som en av Stockholms trevligaste hotellrestauranger. På eftermiddagen rekommenderas te och scones med grädde och sylt. En klassiker, precis som hela hotellet!

Text: Redaktionen

Fler reportage

Fotoreportage:
The Pen

The Pen

Mästerfotografen Annie Leibovitz fick i uppdrag att fånga känslan på klassiska Peninsula Hotel.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.