Sagolika Söderhavet

Sagolika Söderhavet

Det var i Franska Polynesiens vatten som besättningen på HMS Bounty 1789 gjorde sitt legendariska myteri och lämnade Kapten Bligh med officerare på drift till havs. Efter mer än 500 mil nådde de äntligen land, och de kunde definitivt ha hamnat på ett värre ställe än Bora Bora.

Denna tahitiska pärla har en lagun som är världsberömd för sin skönhet, med huvudön placerad likt en smaragd i centrum, omgiven av småöar och ett skyddande pärlband av koraller. Två svarta bergstoppar reser sig från mitten och utgör en mäktig bakgrund till den frodiga naturen och det kristallklara vattnets fantastiska färger.

På Bora Bora är det givetvis just vattnet som står i centrum för många av aktiviteterna. Här kan du snorkla, åka jet-ski, segla eller varför inte mata hajar och rockor - stående i vattnet!

Det är givetvis resorthotell av högsta klass som dominerar på en plats som denna, även om det finns billigare alternativ. Låt oss rekommendera en övervattensbungalow; få upplevelser överträffar en frukost på den egna lilla terrassen ovanpå lagunen, med den svalkande havsbrisen som smeker huden. Frukosten avslutas lämpligen med ett lagom svalkande dopp i det kristallklara vattnet.

Paradis? Ja, det om något sammanfattar Bora Boras mystik, romantik och obeskrivliga skönhet.

Maeva!

Text: Redaktionen
Foto: Tahiti Tourisme.

Fler reportage

Fotoreportage:
Tahiti

Tahiti

Paradiset helt enkelt. Inget mer, inget mindre.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.

ALTA -Active language Training Abroad
Lite sugen på språkresor ungdomar, Alta erbjuder en upplevelse för dig.