The Hatton, Melbourne

The Hatton, Melbourne

Framför the Hatton Hotels vita fasad infinner sig känslan av att vara på väg in i ett elegant viktorianskt hem. Och den som söker hemtrevnad kommer inte att bli besviken! En behaglig atmosfär genomsyrar detta lilla hotell som första gången slog upp portarna redan 1902, men som öppnades på nytt för drygt två år sedan av familjen Hatton.

Läget i South Yarra, en bit utanför Melbournes centrum, är idealiskt - bara en kort resa med spårvagnen som stannar utanför hotellets port var tionde minut. Inpå knuten finns dessutom "Melbournes lunga" - Royal Botanical Gardens - med härliga löpspår och promenadvägar in mot centrum.

I de individuellt inredda rummen har man lyckats med konststycket att kombinera minimalism och en varm, ombonad atmosfär. De flesta rummen är byggda i olika nivåer med ett par trappsteg upp eller ner till badrummet. Dessutom har badrummen trägolv, vilket förstärker den varma, genuina känslan. Alla rum är utrustade med öppna spisar som av säkerhetsskäl tyvärr inte används - med undantag för i den trevliga och mycket prisvärda balkongsviten.

Receptionen, som även fungerar som bar och lounge, är hotellets centralpunkt. Här möts gästerna för frukost, fördrink eller en sängfösare. Stilen är något annorlunda än i gästrummen; mer kosmopolitisk kanske man kan säga, med loungemöbler i skinn och en stor öppen spis i marmor. Tyvärr serveras enbart dryck, men mat kan beställas från någon av restaurangerna i närheten.

Gästerna utgörs av människor från alla tänkbara håll och i skiftande åldrar. Under vår vistelse möter vi bland annat ett läkarpar från Canberra, en grupp unga affärsmän från Sydney samt en amerikansk barnfamilj. Många gäster återvänder upprepade gånger till hotellet, vilket avspeglas i den familjära tonen mellan personalen och många av gästerna.

- Tidigare bodde jag och min fru alltid på ett av de stora hotellen i centrum, men vi tröttnade på det höga tempot och den opersonliga atmosfären. Nu kan vi inte tänka oss att bo någon annanstans än här, säger en av the Hattons många stamgäster.

Den avspända och personliga atmosfären är också the Hatton i ett nötskal. Här finns ingen överdådig lyx, men däremot gott om stämning och service samt rum med karaktär. Kort sagt, ett utmärkt val för dig som söker något annorlunda.

Text: David Hedengren

Fler reportage

Hotell i Melbourne

Fotoreportage:
Melbourne

Melbourne

Det är ingen tillfällighet att Melbourne har fått utmärkelsen "the Most Liveable City in the World".
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.