Avslappnat och exklusivt i Karibien

Avslappnat och exklusivt i Karibien

Det finns ingen gästlista och inga tvåmeters dörrvakter. Ändå är det förmodligen en av världens mest exklusiva barer. Välkommen till det karibiska paradiset Mustique och Basil's Bar.

Mustique är en privatägd ö i den västindiska ögruppen Grenadinerna. Hit kommer ingen charterturism. Det finns förvisso ett par hotell, men i likhet med resten av ön är de små och endast tillgängliga för ett fåtal.

Exklusivt, småskaligt och avskilt. Så är det på Mustique. Här har några av världens största celebriteter semesterbostäder där de kan slappna av i enskildhet, fjärran från papparazzis och hysteriska fans. Detta gör att du inte ska bli förvånad om du finner dig själv sittandes bredvid Mick Jagger, Sean Connery eller Tom Hanks när du tar en drink på öns berömda bar Basil's.

Basil's är befriande avspänt trots ett klientel som skulle göra de flesta barchefer i Paris, New York och London gröna av avund. Men tro inte att alla gäster kommer direkt från Oscarsgalan. Blandningen består av "vanligt folk", hårdhudade segelbåtskaptener och så förstås, en och annan filmstjärna eller kunglighet.

Barens drinklista håller god klass och i matväg rekommenderas hummern. Men bäst är trots allt utsikten över Britannia Bay - med eller utan Mick Jagger...

Text: David Hedengren

Fler reportage

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.