Alcron - i hjärtat av Prag

Alcron - i hjärtat av Prag

Alcron Hotel i centrala Prag är känd för sin eleganta inredning i Art Nouveau. En perfekt utgångspunkt för att utforska en av Europas mest fascinerande städer.

I februari 1998 tog RadissonSAS över Alcron Hotel. Detta klassiska hotell byggdes i slutet av 1920-talet, en tid då Prag stod i skuggan av städer som Wien, Berlin och Karlsbad. Trots detta blev Alcron snabbt en internationell mötesplats med en rad celebra namn på gästlistan.

Efter andra världskriget följde en besvärlig period då hotellet mer eller midre plundrades på sin vackra inredning. Men genom den så kallade sammetsrevolutionen ändrades allt i en handvändning, och 1998 kunde det nya, renoverade hotellet slå upp sina portar.

Under senare år har RadissonSAS Alcron Hotel fått en rad utmärkelser, såväl för inredningen som för sina restauranger. Den tidigare positionen som mötesplats har också återupplivats - eller vad sägs om gäster som John Malkovich, Lou Reed, Andrea Boccelli och Michael Johnson!

Eftersom det handlar om ett femstjärnigt hotell behöver vi inte orda om servicen och miljön, den håller precis den standard som man har rätt att förvänta sig. Istället är det detaljerna som är intressanta, allt det där som tillsammans ger hotellet sin personliga prägel.

Låt oss börja med restaurangerna. La Rotonde erbjuder en behaglig och sofistikerad miljö med typisk internationell matsedel. Ett extra plus för den trivsamma terassen, som håller öppet sommartid.

Den andra restaurangen - Alcron - är desto mer fascinerande. Med tanke på att det endast finns 30 platser blir atmosfären väldigt intim. Maten håller högsta klass, med fokus på fiskrätter och franska delikatesser. Som grädde på moset kan man njuta av den spännande inredningen, en hämningslös hyllning till Art Nouveau-stilen.

Slutligen har vi hotellets bar i direkt anslutning till lobbyn. Som namnet antyder bjuder Be-Bop Bar på levande jazzmusik med hjälp av några av Tjeckiens främsta musiker. Missa inte heller drinkarna, som serveras av den till synes alltid närvarande bar-legenden Alexander Miksovic.

Sammanfattningsvis erbjuder RadissonSAS Alcron Hotel det mesta man kan begära. En stor fördel är det centrala läget, just invid berömda Vaclavplatsen. Här har man promenadavstånd till Prags alla sevärdheter, såväl Karlsbron som Slottet och folklivet på Rådhusplatsen.

Text: Redaktionen

Fler reportage

Fotoreportage:
Prag

Prag

Det habsburgska rikets gamla huvudstad är en verklig kulturskatt, fylld med praktfull arkitektur.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.

L-Konsult Exhibition AB
Hos L-Konsult Exhibition kan du lagra din mässmonter och utställning.
Läs mer om mässmontrar