Kolonial klassiker

Kolonial klassiker

Att resa i Indien är en överväldigande upplevelse av dofter, smaker, djur, fordon och människor, som tillsammans bildar ett fascinerande kaos i en västerlännings ögon. Mumbai är förvisso den storstad som är mest lik våra egna metropoler, men inte desto mindre är det en myllrande smältdegel.

När man befinner sig på den här typen av ”krävande” resmål är det förstås behagligt att bo på ett riktigt bra hotell. Så fort man kliver in på Taj Mahal Palace & Towers i Mumbai lämnar man det intensiva folklivet bakom sig för en värld av lugn och elegans.

Här är lata dagar vid den mysiga poolen att rekommendera varvat med besök på hotellets gym och spa samt någon av de många restaurangerna. Men givetvis finns alla faciliteter för dig som också behöver arbeta under ditt besök.

Taj Mahal Palace & Towers står majestätiskt vid vattenbrynet alldeles intill ”Gateway to India”. Denna triumfbåge i sandsten byggdes under det brittiska kolonialstyret och välkomnar sjöfarande besökare till Mumbai. Den koloniala känslan finns tydligt kvar även bakom hotellets dörrar; som resande skribent känner man Somerset Maughams ande när man sitter och sippar på en Gin Tonic i hotellets vackra innergård.

Text: David Hedengren
Foto: Taj Hotels

Fler reportage

Fotoreportage:
The Pen

The Pen

Mästerfotografen Annie Leibovitz fick i uppdrag att fånga känslan på klassiska Peninsula Hotel.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.

Äventyrscampen
Testa på vår höghöjdsbana i Skåne för kickoff, teamutveckling och konferens med mera.
Läs mer om höghöjdsbana Skåne